Vlow therapie – borstweefseltherapie

 

Wat is borstweefseltherapie?

VenusBorsten zijn een intiem gebied en bij de meeste behandelwijzen en therapieën die doorgaans worden aangeboden worden borsten om die reden niet behandeld. Jammer, want veel vrouwen en mannen lopen zo met klachten rond terwijl er vaak wél wat aan te doen is. Goed doorbloede borsten kunnen klachten verminderen en veel toekomstige problemen voorkomen.

Een gezonde borst hoort geen pijn te doen. Helaas is het zo dat veel vrouwen en mannen pijnlijke, knobbelige of hard aanvoelende borsten hebben en daar niet goed raad mee weten. Veel klachten zijn onnodig. Er is zeker iets aan te doen en je borsten zullen na een aantal behandelingen zacht, prettig, voller en meer eigen aanvoelen.

Door de borstweefseltherapie voelen de borsten zachter, voller en meer eigen én wordt het vrouwelijk zelfbeeld versterkt.

Dankzij de verbeterde doorbloeding en afvoer van gif- en afvalstoffen loop je minder kans om toekomstige klachten te ontwikkelen. Borstweefseltherapie voert opgehoopte gifstoffen af die in het borstweefsel aanwezig zijn en laten ontstekingen als het ware wegsmelten. Dat verlicht je langdurig van hinderlijke klachten.

Borstweefseltherapie heeft een ontspannend effect op je hele lichaam en versterkt het gevoel van vrouwelijkheid.

De VLOW®-borstweefseltherapie draagt ertoe bij dat vrouwen het gevoel krijgen dat hun borsten een volwaardig onderdeel van hun lichaam vormen, waar je als vrouw trots op mag zijn!

Borstgezondheid

Gezonde borsten zijn zachte, soepele en pijnvrije borsten. Veel vrouwen hebben daar in mindere of meerdere mate problemen mee. Dat wil zeggen, niet zacht, niet soepel en niet pijnvrij. Samen met collega’s door het hele land probeer ik vrouwen bewust te maken wat ze zelf kunnen doen aan de gezondheid van hun borsten. En dat is meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van je hormoonbalans (door voeding en verminderen van het gebruik van (xeno-)oestrogenen), gezond eten, bepaalde voedingssupplementen, lifestyle adviezen, borstonderzoek met thermografie en borstweefseltherapie.

Want wat is belangrijk?

Voor gezonde borsten is het belangrijk dat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Dat afvoeren gebeurt doordat wij bewegen. Een van de tips om dit gemakkelijk te verbeteren is om in elk geval ’s nachts en 1 dagdeel per dag geen bh te dragen. Je borsten kunnen dan vrij bewegen waardoor de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd wordt. Je kunt je vast indenken dat de beugel uit je bh de afvoer van lymfevocht belemmert. Dus het is beter om te kiezen voor een bh die geen beugel bevat. Daarnaast is het heel belangrijk om tegen vervelende transpiratiegeurtjes geen deodorant op te spuiten, maar dat met een natuurlijk product te doen.

Borstweefseltherapie

Zelf wat doen aan je borstgezondheid

Een gezonde borst is zacht, zonder harde plekken en doet geen pijn. Veel vrouwen lopen langdurig rond met pijnlijke borsten, vaak met knobbelige, harde pekken erin. Maar je borsten zijn zo intiem, je praat er niet zo gemakkelijk over en je laat je er al helemaal niet gemakkelijk behandelen.

Dat is jammer, want met de VLOW®-borstweefseltherapie kan de doorbloeding in de borst verbeteren door het afvoeren van opgehoopte gif- en afvalstoffen. Hierdoor kunnen je klachten verminderen. Een veel gehoord resultaat is dat door deze behandeling je borsten zachter, minder pijnlijk en voller voelen.

Borstweefsel-therapie is goed:

– voor een goede borstverzorging

– als je je zorgen maakt over de gezondheid van je borsten, harde of gevoelige plekken of weefsels, knobbels, verklevingen of korrelige weefsels

– Vlow-therapeuten stellen geen diagnose. Behandelen wel cystes, fibroadenoom, mastopathie, mastitis alleen wanneer deze medisch of regulier gediagnosticeerd zijn

 als je je tijdens je menstruatie of overgang laat beperken door de gevoeligheid van je borsten

– als je wilt voorkomen dat er klachten ontstaan.

Tijdens de behandeling wordt de lymfeafvoer gestimuleerd waardoor de afvalstoffen beter kunnen afvoeren. Het gehele borstweefsel wordt beter doorbloed. 

Na 1 behandeling kan je al verschil voelen. Meestal zijn er 3 of meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Bij meer hardnekkige verhardingen zoals bijvoorbeeld bij gediagnosticeerde mastopathie, cystes, fibroadenomen of littekenweefsel kan dat meer zijn. Tussen elke behandeling zit minimaal 3-4 weken. Als je borsten eenmaal weer zacht en pijnvrij zijn is een jaarlijkse behandeling aan te raden. 

Wil je meer informatie, neem dan contact op. Dan kunnen we samen even kijken of het ook voor jou geschikt is.

Deze therapie vervangt nooit een medische behandeling door artsen. Heeft u klachten dan verwijs ik u eerst naar uw huisarts! Voordat ik u ga behandelen. 

Voor wie is een borstweefseltherapie?

De borstweefseltherapie-behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de doorbloeding in de borst, waardoor bestaande gediagnosticeerde borstproblemen (zoals mastopathie, ontstekingen, vochtophopingen, kleine cysten, fibroadenomen, stug littekenweefsl ) kunnen verminderen en nieuwe borstklachten mogelijk kunnen worden voorkomen.

Gun jezelf een borstweefseltherapie:
– Als je klachten hebt als borstontsteking, PMS, mastopathie, cystes, fibroadenomen, stug littekenweefsel, vochtophoping in de lymfe etc.
– Als je verhardingen, knobbeltjes of opgezette klieren hebt die je last geven.
– Als je van die pijnlijke en gevoelige plekken af wilt.
– Als je tijdens je menstruatie of overgang last hebt van de gevoeligheid van je borsten.
– Als je wilt voorkomen dat er ergere klachten ontstaan.

Voor iedereen vanaf 15 jaar is deze behandeling geschikt. Zeker ook als je zwanger wilt worden en borstvoeding wil geven. Ook dan kun je van tevoren een of meerdere borstweefsel-therapiebehandelingen doen.

Ben je behandeld voor borstkanker en heb je last van littekenweefsel of je borst(en) na chemotherapie en/of bestraling?

Behandeling uitstellen bij:  acute klachten zoals koorts en ontsteking. Bij open wonden, recente operaties, tijdens periode van chemokuur of bestraling, vier weken vóór mammografie of thermografie. Bij gebruik van corticosteroïden.

Naast mammografie is thermografie mogelijk. Hiervoor kun je terecht bij www.degroenezuster.nl .

Hoe werkt een borstweefseltherapie?

De borstweefseltherapie-behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de doorbloeding in de borst, waardoor bestaande gediagnosticeerde borstproblemen (zoals mastopathie, ontstekingen, kleine cysten, fibroadenomen, stug littekenweefsel) kunnen verminderen en nieuwe borstklachten mogelijk kunnen worden voorkomen.

Ik geloof erin dat als we meer aandacht besteden aan onze borstgezondheid terwijl de borsten gezond zijn, dat we later minder (ernstige) borstklachten kunnen ervaren. Heb je nu klachten of heb je twijfels over de gezondheid van je borstweefsel, neem dan eerst contact op met de huisarts.

Hoe werkt het?

– De borstweefseltherapie duurt ongeveer een uur, in het begin misschien iets langer in verband met bespreken intake-formulier en eventuele vragen. 

– Voor de behandeling vul je een intake-formulier in om inzichtelijk te maken hoe het met je gaat en wat je voorgeschiedenis is.

– Vóór de eerste behandeling vul je een toestemmingsformulier in voor het ondergaan van de behandelingen. 

– De behandeling zelf is volgens de VLOW techniek, dat staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel. Hierdoor wordt de borst weer zacht, soepel, elastisch en pijnvrij.

– Dan volgt er een advies over leefstijl, gedrag en voeding.

– Voor elke behandeling evalueren we even hoe het in de tussentijd is gegaan en of je klachten verminderd zijn.

Na een behandeling worden afvalstoffen in het lichaam afgevoerd en kan de pijn in het borstgebied tijdelijk even verergeren. Dit kan gepaard gaan met vermoeidheid, transpiratie, hoofdpijn en duizeligheid en het vrijkomen van emoties. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, deze symptomen geven aan dat de behandeling goed werkt. Deze reacties kunnen soms 2 tot 3 dagen aanhouden. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de toxines af te voeren. Het is dan zeker belangrijk om een vervolgafspraak te maken. Meestal zijn de klachten minder na een vervolgafspraak. 

Als bijeffect van de borstweefseltherapie-behandeling kunnen ook klachten in nek, schouders, borstkas, of elders in het lichaam verminderen. Andere reacties van mensen die behandeld zijn, is dat de borsten prettiger, voller en meer ‘eigen’ voelen.